vrijdag 24 december 2021

Lqnia Maqli (Marokko)

LQNIA MAQLI (GEBRADEN HAAS)

1 haas
150 gram boter
400 gram uien
3 teentjes knoflook
1 bosje koriander
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels mild paprikapoeder
olie
1 eetlepel bloem
zout


De haas in stukken verdelen. Alle delen met zout inwrijven. In een pan de boter smelten en alle stukken vlees hierin aanbraden. De uien en de knoflook hakken, toevoegen en kort meebakken. Het bosje koriander goed samenbinden en in de pan doen, evenals het gember- en paprikapoeder. Met een liter water afblussen en met het deksel op de pan in 40 minuten gaar stoven. Het vlees daarbij regelmatig omdraaien en zo nodig wat water toevoegen.
Als het vlees gaar is, het uit de pan nemen en in een koekenpan met wat olie goed aanbakken.
Het bosje koriander uit de saus halen. De bloem in de saus strooien en goed erdoorheen roeren. Door laten koken tot de saus gebonden is. Voor het serveren het vlees op een schaal overdoen en de saus erover gieten.
Erbij geven: salade.

6 - 8 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Marokkaanse keuken : 200 Smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui

Geen opmerkingen: