RAU MUONG XAO CHAO (GEBAKKEN WATERSPINAZIE)
Waterspinazie is een van de prettigste groenten om te bereiden en te eten, zowel voor vegetariërs als voor niet-vegetariërs. De Vietnamezen hebben de waterspinazie graag op dezelfde manier als de Chinezen - gebakken en afgemaakt met rijke, gefermenteerde rode bonenpasta om de licht metaalachtige smaak te compenseren.
2 eetlepels slaolie
500 gram waterspinazie, de taaie onderste gedeelten van de stengels verwijderd en de blaadjes met de malse dunne stengels aan elkaar gelaten
1 theelepel suiker
4 theelepels rode bonenpasta, fijngeprakt
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur totdat de olie heet is. Doe de waterspinazie er met handenvol tegelijk in en roer om hem te laten slinken terwijl u er meer bij doet. Voeg de suiker en de bonenpasta toe als alle spinazie geslonken is en meng goed door elkaar. Serveer warm.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Bing Duong & Marcia Kiesel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten