zaterdag 9 oktober 2021

Sup Nam Trang (Vietnam)

SUP NAM TRANG (SOEP VAN CHAMPIGNONS EN PREI MET GEDROOGDE WHITE FUNGUS)

¾ liter groentebouillon
20 gram gedroogde white fungus, 20 minuten geweekt in warm water
1 eetlepel slaolie
het wit van een grote prei, in de lengte opengesneden, gewassen en in dunne plakjes gesneden
1 theelepel versgemalen zwarte peper
½ theelepel zout
5 grote champignons, stelen en hoeden apart in dunne plakjes gesneden
4 theelepels maïzena gemengd met 1 eetlepel water
10 peultjes, dwars in reepjes van ½ centimeter gesneden
2 eetlepels korianderblaadjes
chilisaus


Bereid de groentebouillon en zet deze apart.
Laat de white fungus uitlekken en spoel hem goed af. Snijd de harde delen weg. Hak de fungus grof.
Verhit de olie in een middelgrote pan op hoog vuur. Voeg de prei toe en roerbak 1 minuut. Voeg de peper, het zout en de champignons toe en roerbak 1 minuut. Voeg de groentebouillon en de white fungus toe en laat het geheel op middelhoog vuur 4 minuten koken totdat de prei gaar is. Draai het vuur lager en roer het maïzenamengsel door de soep. Laat het geheel onder voortdurend roeren 1 minuut koken totdat de soep dik is. Neem de pan van het vuur en roer er de peultjes door. Serveer in kleine kommen en bestrooi met het korianderblad. Geef de chilisaus er apart bij.

4 à 6 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Binh Duong & Marcia Kiesel

Geen opmerkingen: