zaterdag 9 oktober 2021

Dau Khuon Va La Ghiem Nuong Vi (Vietnam)

DAU KHUON VA LA GHIEM NUONG VI (GEROOSTERDE TAHOE MET GROENTEN)

600 gram gekookte witte rijst (van 300 gram rauwe rijst)
slaolie om te bakken plus 1 eetlepel
3 stukken tahoe van 75 gram elk, in blokjes van 5 centimeter gesneden
het wit van 1 prei, in de lengte opengesneden en goed gewassen
1½ eetlepel suiker
1 theelepel versgemalen zwarte peper
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel droge sherry
1 theelepel sesamolie
12 bamboespiezen van 25 centimeter lang
1 middelgrote courgette, in plakken van 1 centimeter dik gesneden
1 middelgrote gele courgette, in plakken van 1 centimeter dik gesneden
12 grote champignons


Bereid de witte rijst en zet deze apart.
Verhit 1 centimeter olie in een grote koekenpan totdat de olie heet is. Dep de tahoe droog met keukenpapier. Doe de tahoeblokjes in de pan en bak ze 5 minuten per kant totdat ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Hak zoveel van de prei fijn dat u 2 eetlepels hebt. Snijd de resterende prei in 6 stukken van 5 centimeter.
Doe de gehakte prei in een kommetje met de suiker, peper, sojasaus, sherry, sesamolie, 1 eetlepel slaolie en 2 eetlepels water. Doe de gebakken tahoe in een middelgrote kom en overgiet hem met een derde van de marinade. Meng goed en zet het geheel ten minste 15 minuten weg.
Rijg de stukken prei, de plakken groene en gele courgette en de champignons overdwars door het midden aan twee spiezen. Leg de spiezen op een bakblik. Bestrijk alle kanten van de spiezen met een derde van de marinade en bewaar de rest voor het bedruipen. Zet ten minste 15 minuten en maximaal 3 uur weg om te marineren. Rijg wanneer u klaar bent om te roosteren de tahoeblokjes aan 2 spiezen.
Rooster de spiezen onder af en toe bedruipen op de barbecue op middelhoog vuur 4 minuten per kant totdat ze diepbruin en knapperig zijn. Serveer warm met de rijst.

2 à 4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Binh Duong & Marcia Kiesel

Geen opmerkingen: