zaterdag 9 oktober 2021

Tho Ham Ruou Chat (Vietnam)

THO HAM RUOU CHAT (ROODGESTOOFD KONIJN)

een konijn van 1½ kilogram, in stukken verdeeld, de rug in stukken van 7 centimeter gesneden en de poten op het gewricht doormidden gesneden
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 theelepel versgemalen zwarte peper
2 eetlepels slaolie
2 middelgrote wortels, in de lengte doorgesneden en in reepjes van 6 centimeter gesneden
12 sjalotjes, geschild en heel gelaten
2 rode aardappels, geschild en in blokjes van 3 centimeter gesneden
2 eetlepels tomatenpuree
¼ liter droge rode wijn
1 liter kippenbouillon
2 laurierbladeren
zout naar smaak


Doe het konijn in een grote kom met de knoflook en de peper. Zet het geheel bij kamertemperatuur ½ uur weg.
Verhit de olie op hoog vuur in een grote braadpan of vuurvaste schaal. Doe het konijn in de pan en bruin het 3 minuten per kant. Neem het konijn uit de pan en draai het vuur half. Doe de wortels, sjalotten en aardappels in de pan en bak alles omscheppend 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de rode wijn, bouillon, laurier en het konijn toe. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat het met het deksel schuin op de pan 1 ½ uur sudderen totdat het vlees mals en gaar is. Maak het gerecht op smaak met zout. Serveer met rijst, noedels of stokbrood.

2 à 4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Binh Duong & Marcia Kiesel

Geen opmerkingen: