DAU KHUON XAO DAU (GEBAKKEN TAHOE MET SPERZIEBONEN)
1200 gram gekookte witte rijst (van 600 gram rauwe rijst)
4 stukken tahoe van 75 gram elk, in blokjes van 3 centimeter gesneden
1 eetlepel slaolie plus olie om te frituren
1 middelgrote ui, in dunne plakjes gesneden
2 middelgrote tomaten, in dunne parten gesneden
2 eetlepels suiker
2 eetlepels sojasaus
3 deciliter droge witte wijn
250 gram bamboescheuten, in dunne plakjes gesneden
250 gram sperziebonen, schoongemaakt
1 kleine rode lombok, in dunne plakjes gesneden
1 theelepel versgemalen zwarte peper
Bereid de witte rijst en zet deze apart.
Verhit 1 centimeter olie in een grote koekenpan op hoog vuur totdat hij heet is. Doe de tahoeblokjes erin en bak ze 10 minuten totdat ze aan alle kanten bruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op hoog vuur totdat de olie heet is. Bak de ui 1 minuut. Voeg de tomaat toe en bak 1 minuut. Roer er de suiker, sojasaus, wijn en 4 eetlepels water door. Breng het geheel aan de kook en voeg de bamboescheuten, bonen, lombok, zwarte peper en gebakken tahoe toe. Draai het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat het geheel zachtjes 5 minuten koken totdat de boontjes beetgaar zijn. Serveer met de rijst.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Binh Duong & Marcia Kiesel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten