zaterdag 9 oktober 2021

Canh Chua Chay (Vietnam)

CANH CHUA CHAY (VEGETARISCHE TOFUSOEP)

¾ liter groentebouillon of water
60 gram tamarindepulp
2 theelepels zout
2 theelepels suiker
3 stukken tahoe van 75 gram elk, in stukken van 5 centimeter gesneden
1 middelgrote tomaat, in parten gesneden
150 gram taugé
2 eetlepels gehakt ngo gai (zaagbladkruid) of koriander
2 theelepels gedroogde chilivlokken of naar smaak


Bereid de groentebouillon en zet deze apart.
Doe de tamarindepulp in een klein kommetje met 1/8 liter heet water. Laat 5 minuten staan. Prak de massa met een vork en vis de pitten eruit of werk het geheel door een zeef (of gebruik 3 à 4 eetlepels asem).
Doe de tamarinde, bouillon, zout en suiker in een grote pan en breng op hoog vuur aan de kook. Voeg de tahoe en de tomaat toe en breng het geheel weer aan de kook. Draai het vuur uit en voeg de taugé, kruiden en chilivlokken toe. Serveer warm.

4 à 6 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : soep

bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Bing Duong & Marcia Kiesel

Geen opmerkingen: