zaterdag 9 oktober 2021

Goi Cuon Chay (Vietnam)

GOI CUON CHAY (VEGETARISCHE ZOMERROLLETJES)

hoisin-dipsaus
tafelsalade voor 6 personen (zorg ervoor dat er rijstvermicelli en knoflook-bieslook bij zijn)
1 grote zoete aardappel (300 gram)
slaolie om te bakken
3 stukken tahoe van 75 gram elk, in de lengte in 4 plakken gesneden
2 eieren, losgeklopt


Bereid de hoisin-dipsaus en de tafelsalade en zet deze apart.
Doe de zoete aardappel in een klein pannetje water op middelhoog vuur en kook hem 20 minuten totdat hij zacht is als u er met een vork in prikt. Laat hem uitlekken en pel hem. Snijd hem in de lengte doormidden en vervolgens in brede reepjes.
Verhit 1 centimeter olie in een middelgrote koekenpan op hoog vuur. Dep de tahoeplakken droog en doe ze in de pan. Bak ze 5 minuten per kant totdat ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en snijd ze in reepjes.
Verhit 2 theelepels olie in een klein, goed ingebrand of anti-aanbakkoekenpannetje. Giet als de olie begint te roken 1/3 van de eieren in de pan en laat ze goed over de bodem van de pan uitlopen. Bak het ei 30 seconden zonder roeren totdat de onderkant gaar is. Draai het omeletje om en bak de andere kant 10 seconden. Leg het omeletje op een bord en herhaal nog tweemaal met het resterende ei. Snijd de omeletjes in brede repen.
Leg de verschillende ingrediënten voor het serveren op de schaal met de tafelsalade en geef er kleine kommetjes met dipsaus apart bij.

4 à 6 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Binh Duong & Marcia Kiesel

Geen opmerkingen: