VIETNAMESE KALKOENROLLETJES
4 platte kalkoenfilets à 150 gram
zout
peper
200 gram kipgehakt
½ eetlepel geraspte gemberwortel
2 eetlepels fijn gehakte koriander
2 eetlepels fijn gehakte bieslook
2 eetlepels boter of margarine
2 deciliter kippenbouillon
1 deciliter slagroom
Filets tussen plasticfolie plat slaan. Met zout en peper inwrijven. Gehakt, gember, 1 eetlepel koriander, 1 eetlepel bieslook, zout en peper mengen. Over filets verdelen, oprollen en met keukentouw vastbinden. Rolletjes in boter in 5 minuten bruin bakken. Bouillon en room erbij schenken en in 30 minuten zachtjes gaar laten worden. Rolletjes uit pan nemen. 1 Eetlepel koriander, 1 eetlepel bieslook, zout en peper door saus roeren. Saus over rolletjes serveren.
Idee: Geef er wilde en witte rijst bij.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : Vietnam
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair juli 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten