THO NUONG VI (GEROOSTERD KONIJN)
2 eetlepels Gekruide wijn
5 tenen knoflook, fijngehakt
2 grote sjalotten, fijngehakt
2 theelepels versgemalen zwarte peper
2 eetlepels suiker
2 eetlepels nuoc mam (vissaus)
2 eetlepels slaolie
4 theelepels gedroogde gemalen sereh
een jong konijn van 1½ kilogram, verdeeld in 2 lendenstukken, 2 achterpoten en 2 voorpoten
Bereid de Gekruide wijn. Stamp de knoflook, de sjalotten, de peper en de suiker tot een grove pasta in de vijzel. Roer er de vissaus, wijn, olie en sereh doorheen. Doe de konijndelen in een grote kom en giet de marinade eroverheen. Meng alles goed door elkaar en laat het geheel ten minste 3 uur of afgedekt in de koelkast een hele nacht marineren.
Verwarm de barbecue of de oven op 250°C. Neem het konijn uit de marinade en rooster het langzaam op middelhoog vuur, waarbij u de stukken eenmaal omdraait. De kleinere stukken moeten na 5 minuten aan elke kant gaar zijn. De achterpoten hebben wel 10 minuten per kant nodig. Rooster het konijn mooi diepbruin zonder het te veel te laten verbranden. Of leg het konijn op een bakblik en rooster het boven in de oven zonder omdraaien. Controleer de kleinere stukken na 12 minuten op gaarheid. Er moet helder sap uitlopen als u er met een vork in prikt. De grotere stukken moeten wel 20 minuten garen.
2 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Vietnamese keuken : Meer dan 150 authentieke recepten / Binh Duong & Marcia Kiesel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten