woensdag 10 maart 2021

Scaloppine di Tacchino ai Funghi (Italië)

SCALOPPINE DI TACCHINO AI FUNGHI (KALKOENSCHNITZEL IN CHAMPIGNONSAUS)

4 kalkoenschnitzels van 200 gram per stuk
½ theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
1 kopje bloem
80 gram boter of margarine
2 uien
250 gram verse champignons
sap van 1 citroen
1 kopje witte wijn
1/8 liter slagroom
1 kopje geraspte kaas (Stracchino)
1 mespunt nootmuskaat
1 bosje peterselie


Schnitzels kruiden met zout en peper, door bloem wentelen en in boter aan beide zijden ongeveer 5 minuten bakken, uit de pan nemen en warmhouden. In overgebleven braadvet fijngehakte uien glazig fruiten. Schoongemaakte, gewassen en in plakjes gesneden champignons toevoegen en kort meefruiten. Met citroensap en witte wijn blussen, room toevoegen en tot saus inkoken. Geraspte kaas erdoor roeren en zo lang roeren tot de kaas gesmolten is. Van het vuur nemen, met zout, peper en nootmuskaat op smaak afmaken. Over de kalkoenschnitzels verdelen en met peterselie bestrooien. Serveren met aardappelkroketten en in boter gestoofde doperwten.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi

Geen opmerkingen: