PAVO EN MOLE POBLANO (KALKOEN IN POBLANOSAUS)
1 kalkoen (2,7 kilogram), in stukken
1 theelepel zout
½ kop bloem
½ kop varkensreuzel
2 koppen Mole Poblano (kruidige chocoladesaus)
4 theelepels geroosterd sesamzaad
Doe de stukken kalkoen in een grote pan. Voeg zout en genoeg water toe tot ze onder staan. Breng het aan de kook, draai de vlam laag en sudder met het deksel op de pan 1 uur of tot de kalkoen bijna gaar is. Giet de bouillon af en gebruik ze voor de Mole Poblano in plaats van kippenbouillon. Laat de stukken kalkoen uitlekken op papieren servetjes en haal ze door bloem. Maak de reuzel heet in een grote koekenpan en braad de stukken kalkoen zachtjes tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Doe de kalkoen in een kasserol en voeg de Mole Poblano toe. Sudder 20 minuten in de gesloten pan. Bestrooi met sesamzaad en serveer meteen.
6 - 8 personen
gebied : Mexico
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Zuid- en Midden-Amerikaanse keuken / Susan Bensusan
woensdag 10 maart 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten