woensdag 10 maart 2021

Cacerola de Pavo (Uruguay)

CACEROLA DE PAVO (KALKOENKASSEROL)

1 kalkoen (3,6 kilogram), in stukken
2 theelepels zout
vers gemalen zwarte peper
1 theelepel paprikapoeder
3 tenen knoflook, geperst
¾ kop azijn
2 laurierbladeren
¼ kop olijfolie
3 eetlepels boter
2 uien, gesnipperd
2 koppen kippenbouillon
2 groene paprika’s, in schijven gesneden
12 groene olijven, ontpit, in plakjes
½ kop kappertjes, uitgelekt


Doe de stukken kalkoen in een ondiepe glazen of aardewerken kom. Meng zout, peper, paprikapoeder en knoflook. Wrijf de kalkoen hiermee in. Doe azijn en laurier erbij. Marineer het 2 uur, giet het af. Maak olijfolie en boter heet in een zware braadpan. Doe er kalkoen en uien bij en braad op groot vuur tot de kalkoen aan alle kanten goed bruin is. Voeg de kippenbouillon toe. Sluit de pan en sudder 1¾ uur op laag vuur of tot de kalkoen gaar is. Voeg de groene paprika’s, olijven en kappertjes toe en stoof het nog 10 minuten. Proef en kruid zonodig bij. Serveer het in de kasserol.

6 - 8 personen

gebied : Uruguay
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Zuid- en Midden-Amerikaanse keuken / Susan Bensusan

Geen opmerkingen: