SCALOPPINE DI TACCHINO ALLE CACCIATORA (KALKOENSCHNITZEL VAN DE JAGER)
4 kalkoenschnitzels van 200 gram per stuk
½ theelepel zout
½ theelepel witte peper
3 eetlepels olijfolie
50 gram boter of margarine
1 ui
250 gram cantharellen
4 tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1 kopje witte wijn
1/8 liter crème fraîche
1 bosje oregano
1 mespunt suiker
Schnitzels kruiden met zout en peper. Olijfolie verhitten en hierin schnitzels aan beide zijden 5 minuten bakken. Uit de pan nemen en warmhouden. In dezelfde pan boter laten smelten, fijngehakte uien toevoegen en glazig fruiten. Schoongemaakte cantharellen aan de uien toevoegen, kort mee laten fruiten. Ontvelde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten erdoor roeren. Tomatenpuree met witte wijn vermengen en hiermee blussen. Crème fraîche erdoor roeren en tot saus inkoken. Gehakte oregano toevoegen, met zout, peper en suiker op smaak afmaken. Saus over de schnitzels gieten. Serveren met ‘al dente’ gekookte capelletti en een gemengde salade.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten