woensdag 10 maart 2021

Pavo Adobado (Chili)

PAVO ADOBADO (GEMARINEERDE KALKOEN)

1 kleine kalkoen
2 grote in ringen gesneden uien
2 gepelde tomaten
4 fijngewreven teentjes knoflook
een snufje kaneel
4 peperkorrels
zout
kruidnagels
olie of boter

MARINADE
½ liter witte wijn
3 laurierblaadjes
1 teentje fijngewreven knoflook
4 peperkorrels
1 gevierendeelde ui
wat zout


De kalkoen in stukken hakken en deze in de marinade leggen. 6 Uur in de marinade laten rusten, de stukken af en toe omkeren. Daarna het vlees uit laten druipen en goed bruin bakken, onder toevoeging van alle andere ingrediënten. Deksel op de pan en 2½ uur in een matig hete oven zetten.

4 personen

gebied : Chili
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Zuidamerikaanse en Caraïbische keuken / Theodor Böttiger

Geen opmerkingen: