woensdag 10 maart 2021

Pavo en Salsa Verde (Mexico)

PAVO EN SALSA VERDE (KALKOEN IN GROENE SAUS)

¼ kop pepitas (pompoenzaad)
¼ kop gepelde en gehakte amandelen
¼ kop gepelde en gehakte walnoten
1 chili poblano uit blik, van zaad ontdaan, gehakt en
1 groene paprika, van zaad ontdaan, gehakt
(of 2 groene paprika’s, van zaad ontdaan, gehakt en
1 groene Spaanse peper, van zaad ontdaan, gehakt)
1 blik (300 gram) Mexicaanse groene tomaten, gehakt
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels grof gehakte verse korianderblaadjes of peterselie
½ teen knoflook, geperst
1 kop kippen- of kalkoenbouillon
½ theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
900 à 1400 gram gebraden kalkoen, in stukken
2 eetlepels fijngehakte peterselie


Klop pepitas, amandelen, walnoten, chili poblano, groene paprika (of groene paprika’s en groene Spaanse peper), tomaten, ui, koriander of peterselie, knoflook en bouillon in een elektrische mixer tot een gladde puree met zout naar smaak. Maak de olijfolie heet in een pan en roer er geleidelijk de groene saus bij. Voeg de stukken kalkoen toe en sudder ze 15 minuten. Garneer met fijngehakte peterselie en serveer met warme tortilla’s.

4 personen

gebied : Mexico
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Zuid- en Midden-Amerikaanse keuken / Susan Bensusan

Geen opmerkingen: