woensdag 10 maart 2021

Kalkoenspitjes (Israël)

KALKOENSPITJES

1 deciliter olijfolie
½ deciliter citroensap
1 theelepel gedroogde oregano
1 verkruimeld laurierblad
2 uitgeperste teentjes knoflook
zout
peper
750 gram in flinke blokken gesneden kalkoenfilet
2 schoongemaakte en in partjes gesneden kleine uien
1 schoongemaakte en in flinke stukken gesneden rode paprika


Vermeng de olijfolie in een schaal met het citroensap, de oregano, het verkruimelde laurierblad, de uitgeperste knoflook en wat zout en peper. Roer alles goed dooreen. Voeg de blokken kalkoenfilet toe en wentel deze goed door de marinade. Dek de schaal af en laat de blokken kalkoenfilet tenminste 1 dag op een koele plaats marineren. Keer de blokken kalkoenfilet tijdens het marineren regelmatig om. Rijg de blokken kalkoenfilet aan pennen en wissel het vlees af met partjes ui en stukken paprika. Grilleer de kalkoenspitjes onder regelmatig keren en bestrijken met de marinade 15 minuten boven een houtskoolvuur of onder de voorverwarmde ovengrill tot het vlees mooi bruin en gaar is. Serveer de kalkoenspitjes met vers brood en tomatensalade.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Israëlisch koken / redactie Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: