WITLOF MET GEMBER
6 dunne struikjes witlof
4 bolletjes gember
50 gram boter
sap van ½ citroen
2 eetlepels gembersiroop
zout
Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte doormidden. Snijd de gemberbolletjes in plakjes.
Smelt de boter in een ruime koekenpan. Wentel de struikjes wilof door de boter en leg ze met de platte kant naar beneden. Voeg de plakjes gember toe. Besprenkel de witlofstruikjes met het citroensap en de gembersiroop en strooi er een snufje zout over. Smoor de struikjes witlof met de deksel op de pan op een laag vuur in 20 minuten gaar.
2 personen
voedingswaarde : 315 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 4 mei 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten