PIZZABODEMS (VOOR MINI-PIZZA’S)
40 gram mix voor pizzabodem
2 deciliter water
½ deciliter olijfolie
Verwarm de oven voor op 225°C. Doe de mix in een kom, voeg het water toe en meng het met een mixer met kneedhaken op de hoogste stand tot een samenhangende deegbal. Kneed het deeg met de hand nog flink door tot een elastisch deeg ontstaat. Vorm 18 balletjes van het deeg en rol ze met een deegroller uit tot cirkels met een doorsnede van 10 centimeter. Leg de helft van de deeglapjes op een ingevette bakplaat. Bak de pizzabodems in 10 minuten in een voorverwarmde oven. Bak de rest van de bodems op dezelfde manier. Beleg de pizza’s vlak voor gebruik en verwarm ze nog 6 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven.
Vries de pizzabodems die niet gebruikt worden in.
18 personen
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Menu 19 mei 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten