vrijdag 22 mei 2020

Gebakken Italiaanse tomaten met mozzarella (Italië)

GEBAKKEN ITALIAANSE TOMATEN MET MOZZARELLA

2 sjalotjes
20 gram boter
3 - 4 vleestomaten
2 bolletjes mozzarella
pesto
zout
vers gemalen peper


Pel en snipper de sjalotjes.
Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit de sjalotsnippers 2 - 3 minuten. Snijd de vleestomaten in 6 dikke plakken en snijd de mozzarella eveneens in 6 dikke plakken. Schuif de sjalotsnippers naar de kant van de pan. Bak de tomaat 1 minuut op hoog vuur. Draai het vuur laag. Keer de plakken tomaat om. Bestrijk de gebakken kant met pesto en verdeel de sjalotjes erover. Leg tot slot de plakken mozzarella op de tomaat. Laat de kaas met een deksel op de pan in korte tijd (1 minuut) smelten. Strooi er zout en versgemalen peper over en serveer direct. Serveer dit vegetarische gerecht met bruinbrood.

2 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 2 / 8 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Menu 17 mei 1995

Geen opmerkingen: