NIEUWE AARDAPPELEN MET GEROOKTE ZEEPALING
750 gram nieuwe aardappelen
5 bosuitjes met loof
200 gram peultjes
2 eetlepels boter of margarine
400 gram visfond
10 toefjes verse tijm
zout
peper
citroensap
300 gram gerookte zeepaling (Schillerlocken)
12 kerstomaatjes
½ deciliter slagroom
4 sprietjes bieslook
Aardappelen schoonboenen. Bosuitjes schuin in 3 centimeter lange stukjes snijden. Peultjes afhalen en wassen. In braadpan boter verhitten. Bosuitjes 5 minuten bakken. Bosuitjes aan zijkant van pan schuiven. Aan bakvet peultjes toevoegen en 2 minuten meebakken. Peultjes eruit scheppen. Door bosuitjes scheppen: visfond, aardappelen en 8 toefjes tijm (in thee-ei). Aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels citroensap. Zonder deksel op pan aardappelen in 15 minuten gaarkoken. Paling (eventueel in stukjes) toevoegen en 5 minuten mee verwarmen. Visfond voor ¾ laten inkoken. Intussen tomaatjes wassen en helft halveren. Aardappelen overlangs halveren. Over 4 borden aardappelen met bosuitjes, peultjes en paling verdelen. (Thee-ei verwijderen.) Door saus slagroom roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Over borden verdelen. Tomaatjes erover verdelen. Garneren met rest van toefjes tijm en sprietjes bieslook. Lekker met gemengde salade.
4 personen
voedingswaarde : 540 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip mei 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten