ANITRI BERI (MOKSI ALESI MET GARNALEN EN MAÏS)
100 gram gedroogde garnalen
1 deciliter olie
½ eetlepel boter of margarine
2 uien, in ringen
2 teentjes knoflook, uitgeperst
½ kruidenbouillontablet
250 gram (Surinaamse) rijst, gewassen
zout
150 gram maïskorrels (blik), uitgelekt
½ rode paprika, in blokjes
½ groene paprika, in blokjes
½ eetlepel fijngesneden sjalot
Garnalen 15 minuten weken in ruim water. Olie met boter verhitten. Ui en knoflook in 3 minuten glazig bakken. Verkruimelde bouillontablet, garnalen, rijst, naar smaak zout en 5½ deciliter water toevoegen tot rijst 2 centimeter onderstaat. Gerecht met deksel op pan 8 minuten laten koken. Vuur temperen en rijst in nog 20 minuten gaar laten worden. Maïs, paprika en sjalot erdoor scheppen. Gerecht met deksel op pan nog 5 minuten van vuur af laten staan. Warm serveren met frisse salade en wat zuur.
4 personen
voedingswaarde : 590 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair mei 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten