vrijdag 22 mei 2020

Geroosterde tongfilets en 'gespuite kapokaartappels' (Zuid-Afrika)

GEROOSTERDE TONGFILETS EN ‘GESPUITE KAPOKAARTAPPELS’

½ paprika
20 gram bloem
zout
4 tongfilets
30 milliliter olie
50 gram boter
20 milliliter citroensap
2 milliliter tabasco (of naar smaak)
50 gram geroosterd amandelschaafsel
peterselie
aardappelpuree


Snijd de paprika in zeer fijne reepjes. Meng de reepjes met de bloem en wat zout. Wentel de visfilets door het mengsel en leg ze in een beboterde ovenschaal. Sprenkel er wat olie over. Rooster de vis totdat deze aan de bovenzijde bruin is. Smelt de boter en voeg er wat citroensap en enkele druppels tabasco aan toe. Giet dit over de geroosterde vis. Strooi er geroosterd amandelschaafsel en peterselie over. Garneer dit gerecht met ‘gespuite kapokaartappels’ (aardappelpuree).

4 personen

gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : visgerecht

bron : Gall & Gall Magazine mei 1996

Geen opmerkingen: