vrijdag 22 mei 2020

Chinese eierflensjes (China)

CHINESE EIERFLENSJES

8 eieren
3 deciliter magere melk
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eetlepels fijngesneden bieslook
zout
peper
40 gram boter of margarine
150 gram kipfilet, in blokjes
50 gram atjar tjampoer
25 gram geschaafde amandelen
8 eetlepels babi pangangsaus


Eieren, melk, peterselie, bieslook, zout en peper loskloppen. Hiervan in 20 gram boter 4 mooie flensjes (met een doorsnede van 20 centimeter) bakken. 20 Gram boter verhitten en blokjes kip omscheppend 8 minuten bakken. Atjar toevoegen en even meewarmen. Kipmengsel over flensjes verdelen en flensjes oprollen. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren. Over flensjes strooien. Saus erbij serveren. lekker met gekookte mie (145 kcal per 100 gram).

4 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : China
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair mei 1995

Geen opmerkingen: