vrijdag 22 mei 2020

Tonijn-maaltijdsalade met ei

TONIJN-MAALTIJDSALADE MET EI

2 eieren
1 deciliter sladressing zonder olie
1 eetlepel mosterd
200 gram aardappelplakjes (vacuüm pak)
1 ui
1 groene paprika
4 tomaten
1 kleine kropsla
8 zwarte olijven
1 blikje tonijn in olie (nettogewicht 200 gram)
½ blik sperziebonen (nettogewicht 400 gram)


Eieren in 10 minuten hard koken. Intussen sladressing met mosterd tot sausje roeren. In slaschaal aardappelplakjes doen. Helft van sausje erdoor mengen. Ui in dunne ringen snijden. Paprika wassen. In dunne repen snijden. In vergiet over ui en paprika ½ liter kokend water schenken. Onder koud water afspoelen. Tomaten wassen. In dunne plakken snijden. Sla wassen en uitslaan. In stukken scheuren. Olijven ontpitten. Tonijn afgieten. In stukjes verdelen. Sperziebonen laten uitlekken. Eieren laten schrikken en pellen. In plakjes snijden. Aan aardappelplakjes toevoegen: ei, ui, paprika, tomaat, sla, olijven, tonijn en sperziebonen. Rest van sausje erover schenken. Door elkaar scheppen. Lekker met bruin stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip mei 1991

Geen opmerkingen: