GEBAKKEN LAMSBOUT MET SINAASAPPELSAUS
4 sinaasappels
4 lamsboutschijven met been (à 125 gram)
1 theelepel shoarmakruiden
25 gram boter of margarine
2 eetlepels slagroom
zout
peper
3 sinaasappels uitpersen. 1 sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees en partjes tussen vliesjes uitsnijden. Vlees inwrijven met shoarmakruiden. Boter verhitten en vlees op matig vuur in 15 minuten bruin en rosé bakken, af en toe keren. Vlees uit pan nemen en warmhouden. Sinaasappelsap door bakvet roeren en ± 1 min. laten inkoken. Boven andere pan zeven. Slagroom erdoor roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Vlees over borden verdelen. Partjes sinaasappel erop leggen. Saus ernaast schenken.
Lekker met gekookte broccoli (35 kcal per 100 gram) en in oven bereide rösti-rondjes (McCain, 105 kcal per 100 gram).
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair mei 1996
vrijdag 22 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten