MEDITERRANE SPERZIEBONENSALADE
150 gram dunne sperziebonen
150 gram gedopte verse tuinbonen (600 gram ongedopt)
zout
peper
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels (olijf)olie
4 tomaten, in kleine blokjes
1 rode paprika, in reepjes
1/3 komkommer, ongeschild, in kleine blokjes
3 lente-uitjes, in ringen
100 gram zwarte olijven
20 kleine blaadjes basilicum of 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Sperziebonen en tuinbonen in 10 - 15 minuten beetgaar koken. Koud spoelen en laten uitlekken. Alle groenten mengen. Salade op schaal leggen. Olijven en basilicum erover verdelen. Sausje roeren van citroensap, zout, peper en olie. Saus er apart bij geven. Serveren met knapperig stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 195 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair mei 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten