vrijdag 22 mei 2020

Mediterrane sperziebonensalade (Middellandse zeegebied)

MEDITERRANE SPERZIEBONENSALADE

150 gram dunne sperziebonen
150 gram gedopte verse tuinbonen (600 gram ongedopt)
zout
peper
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels (olijf)olie
4 tomaten, in kleine blokjes
1 rode paprika, in reepjes
1/3 komkommer, ongeschild, in kleine blokjes
3 lente-uitjes, in ringen
100 gram zwarte olijven
20 kleine blaadjes basilicum of 2 eetlepels fijngehakte peterselie


Sperziebonen en tuinbonen in 10 - 15 minuten beetgaar koken. Koud spoelen en laten uitlekken. Alle groenten mengen. Salade op schaal leggen. Olijven en basilicum erover verdelen. Sausje roeren van citroensap, zout, peper en olie. Saus er apart bij geven. Serveren met knapperig stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair mei 1994

Geen opmerkingen: