FRIS TONIJNHAPJE
1 blikje tonijn op water (nettogewicht 185 gram)
1 eetlepel fijngesnipperde rode paprika
1 theelepel fijngeknipte bieslook
1 theelepel fijngeknipte peterselie
½ zure appel
1 augurk
2 hardgekookte eieren
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels whiskysaus
½ theelepel sambal oelek
mespunt cayennepeper
mespunt paprikapoeder
1 teentje knoflook
zout
peper
citroensap
24 ragoûtbakjes
1 Blikje tonijn laten uitlekken. In een grote kom of schaal doen: tonijn, 1 eetlepel fijngesnipperde rode paprika, 1 theelepel fijngeknipte bieslook en peterselie, ½ geraspte zure appel, 1 fijngesnipperde augurk, 2 fijngeprakte hardgekookte eieren, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels whiskysaus, ½ theelepel sambal oelek, mespunt cayennepeper en paprikapoeder. 1 Teentje knoflook erboven uitpersen. Door elkaar roeren en op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Hiermee 24 ragoûtbakjes vullen.
24 stuks
voedingswaarde : 120 kcal per stuk
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip mei 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten