vrijdag 22 mei 2020

Alcachofas en Vinagreta (Andalusië, Spanje)

ALCACHOFAS EN VINAGRETA (GEMARINEERDE ARTISJOKHARTEN)

2 kleine blikjes of 1 groot blik artisjokharten
2 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
1½ eetlepel citroensap
versgemalen zwarte peper
4 takjes peterselie


Artisjokken afgieten. Eventueel halveren. Knoflook in lengte halveren en pletten. In kom marinade roeren van: olijfolie, citroensap en versgemalen peper. Peterselie erboven fijnknippen en samen met de knoflook erdoor roeren. Artisjokharten erdoor scheppen. In de koelkast minstens 2 uur laten marineren. Af en toe omscheppen.

4 personen

voedingswaarde : 50 kcal per stuk
voorbereidings- / marineertijd : 10 minuten / 2 uur

gebied : Andalusië, Spanje
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair mei 1992

Geen opmerkingen: