zondag 22 maart 2020

Artisjok in gerookte-paprikasaus met pistache en munt

ARTISJOK IN GEROOKTE-PAPRIKASAUS MET PISTACHE EN MUNT

400 gram artisjokken (1 blik), uitgelekt
3 eetlepels olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 theelepels gerookte-paprikapoeder
400 gram tomatenblokjes (2 blikken)
250 gram volkorencouscous
50 gram gepelde pistachenoten, ongezouten
1 - 2 takjes munt


Halveer de artisjokharten en dep ze droog. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan. Bak de artisjokharten op hoog vuur in 4 minuten bruin. Snijd de ui en knoflook fijn. Schep de artisjokharten uit de pan. Doe de laatste eetlepel olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook en paprikapoeder zachtjes 3 minuten. Voeg alle tomatenblokjes toe en smoor de saus 10 minuten zachtjes. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen. Hak de pistachenoten fijn. Voeg de artisjokharten weer toe aan de saus en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de couscous over de borden. Schep de artisjokharten met de tomatensaus erbij. Bestrooi met de pistache en muntblaadjes.

4 personen

voedingswaarde : 443 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Delicious. maart 2020

Geen opmerkingen: