zondag 22 maart 2020

Aspergeragout met groene curry

ASPERGERAGOUT MET GROENE CURRY

4 pasteitjes
400 gram groene asperges
3 tomaten
½ gele paprika
10 gram bladselderij
2 eetlepels olijfolie
1½ eetlepel kruidenpasta groene curry
25 gram bloem
250 milliliter kokosmelk


Verwarm de oven voor op 175°C. Verwarm de pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 3 centimeter. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de blaadjes bleekselderij in reepjes.
Verhit voor de ragout de olie in een pan met dikke bodem en roerbak de asperges 3 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg al roerend de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met 2/3 van de selderij, peper en zout.
Verdeel de ragout over de pasteitjes en garneer met de tomaten- en paprikablokjes en de rest van de selderij.

4 personen

voedingswaarde : 434 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 10 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Dirk maart / april 2019

Geen opmerkingen: