zondag 22 maart 2020

Zalmburger met dille en komkommersalade

ZALMBURGER MET DILLE EN KOMKOMMERSALADE

600 gram zalmfilet
1 bosje dille, grof gehakt
1 bosje lente- / bosui, fijngehakt
1 ei
½ komkommer, grof geraspt
4 eetlepels zure room
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel geraspte mierikswortel
4 hamburgerbroodjes of harde witte bolletjes
handje rucola


Maal de zalm in de keukenmachine met de helft van de dille, de bosui, het ei, zout en peper tot een smeuïg gehakt. Vorm 4 burgers en laat afgedekt 30 minuten opstijven in de koelkast. Meng intussen de komkommer met een snuf zout, schep in een fijne zeef en laat 10 minuten uitlekken. Meng de uitgelekte komkommer met de zure room, mayonaise, mierikswortel en de rest van de dille. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bak de zalmburgers in een ingevette (grill)pan in 5 minuten aan beide kanten gaar. Snijd de broodjes open en bestrijk met een beetje van de komkommersalade. Beleg 4 helften met een paar blaadjes rucola en leg er een burger op. Schep er nog een lepel komkommersalade op en dek af met het kapje. Lekker met friet of een friszure aardappelsalade met appel en rucola.


4 personen

voedingswaarde : 545 kcal p.p.
bereidings- / koeltijd : 20 / 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen maart 2019

Geen opmerkingen: