zondag 22 maart 2020

Salade Caprese van geroosterde tomaatjes en aspergelinten (Capri, Campanië, Italië)

SALADE CAPRESE VAN GEROOSTERDE TOMAATJES EN ASPERGELINTEN

ciabatta
3 eetlepels olijfolie
50 gram Parrano geraspte kaas
400 gram cocktail trostomaten
400 gram groene asperges
250 gram mini mozzarella
100 gram groene pesto


Verwarm de oven voor op 180°C. Scheur de ciabatta in stukken van 2 centimeter en meng met 2 eetlepels olijfolie en de kaas. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 - 20 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Leg de trostomaten aan de takjes in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie. Rooster de laatste 10 minuten mee tot de tomaatjes openbarsten, maar nog wel stevig zijn.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges. Schaaf met een dunschiller van boven naar beneden langs de asperges, zodat er dunne plakjes ontstaan.
Halveer de mozzarellabolletjes en schep samen met de aspergelinten, croutons en pesto om. Breng op smaak met peper. Verdeel over een platte schaal en garneer met de geroosterde trostomaten aan de tak. Serveer met de groene pesto.

4 personen

voedingswaarde : 593 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 20 minuten

gebied : Capri, Campanië, Italië
gerechtsoort : brunchgerecht

bron : Dirk maart / april 2019

Geen opmerkingen: