PIZZA-BITES MET TONIJN
2 rollen pizzadeeg, koelvers
200 milliliter gezeefde tomaten
1 eetlepel gedroogde oregano
125 gram ricotta
4 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
125 gram olijven zonder pit, in plakjes
1 blikje ansjovisfilets
125 gram Parmezaanse kaas of Pecorino, geraspt
1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
Verwarm de oven voor op 210°C. Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier uit de verpakking. Meng de gezeefde tomaten met de oregano en ricotta. Bestrijk het deeg hiermee. Meng de tonijn met de kappertjes, olijven en peper naar smaak en verdeel dit mengsel over de tomatensaus. Snijd de ansjovisfilets iets kleiner en verdeel ze over het tonijnmengsel. Bestrooi met de kaas en druk de vulling iets aan. Rol het belegde pizzadeeg vanaf de lange kant strak op. Snijd de deegrollen met een scherp mes in rolletjes van 3 centimeter breed. Leg als het deeg te zacht is om te snijden de deegrol kort in de koelkast of diepvries. Zet de pizzarolletjes met de snijkant naar boven naast elkaar in een ingevette springvorm of ovenschaal met een doorsnede van 24 centimeter. Bak de pizza-bites in het midden van de oven in 25 - 30 minuten goudbruin en gaar. Laat voor het serveren iets afkoelen.
24 stuks
voedingswaarde : 185 kcal per stuk
bereidings- / oventijd : 20 / 30 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen maart 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten