zondag 22 maart 2020

Gemarineerde venkelsalade met sinaasappel

GEMARINEERDE VENKELSALADE MET SINAASAPPEL

1 grote venkelknol
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel mosterd
1 theelepel honing
2 eetlepels olijfolie
2 kleine sinaasappels
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 granaatappel, alleen de pitjes
handje koriander, fijngehakt


Snijd de onderkant van de venkel en schaaf de knol in een keukenmachine of met een mandoline in flinterdunne plakken. Verwijder de harde kern. Klop de azijn met de mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Pers 1 sinaasappel uit, voeg het sap toe aan de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schil de andere sinaasappel en snijd in dunne plakjes. Schenk de dressing over de venkel, voeg de ui toe en roer goed door. Laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Verdeel de gemarineerde venkel en ui over 4 kleine borden, leg de plakken sinaasappel erop en bestrooi met de granaatappelpitjes en koriander.

4 personen

voedingswaarde : 110 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 20 / 30 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen maart 2019

Geen opmerkingen: