zondag 22 maart 2020

Dubu Jurim (Korea)

DUBU JURIM (GESMOORDE TAHOE MET HONING, SOJASAUS EN GEMBER)

1 pakje (280 gram) extra stevige tahoe
2 eetlepels lichte sojasaus
1½ eetlepel honing (of bruine-rijstsiroop als je veganistisch eet)
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 ½ centimeter verse gemberwortel, geschild en geraspt
1 conference peer, geraspt
4 bosuien, wit en groen deel apart fijngesneden
2 eetlepels geroosterde sesamolie
1½ theelepel gochujangpasta (Koreaanse peperpasta)
2 eetlepels raapzaadolie
handvol zwart en wit sesamzaad, voor erbij


Druk het blok tahoe boven de gootsteen rustig uit tussen beide handen om er zo veel mogelijk water uit te krijgen, wikkel het in keukenpapier en zet opzij. Doe de sojasaus, honing, knoflook, gember, peer, wit van de bosui, sesamolie, gochujang en 1 eetlepel water in een schaal en meng alles goed. Haal de tahoe uit het keukenpapier en snijd in plakken van 1 centimeter dik. Bestrijk de bodem van een grote koekenpan met antiaanbaklaag met raapzaadolie en bekleed een bord met een paar vellen keukenpapier. Verhit de olie tot hij begint te roken en bak de plakken tahoe in 8 minuten aan beide kanten goudbruin. Leg de tahoe op het bord en laat op het keukenpapier uitlekken. Giet de olie op 1 eetlepel na uit de pan. Voeg de honing-sojasaus toe en roer 1 minuut. Leg de plakken tahoe weer in de pan en laat ze 5 minuten sudderen waarbij de saus inkookt en dik en glanzend wordt. Leg de tahoe voor het serveren in een schaal, giet de saus erover en bestrooi met het sesamzaad en het achtergehouden groen van bosui.

2 personen

voedingswaarde : 579 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gebied : Korea
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Delicious. maart 2020

Geen opmerkingen: