zondag 22 maart 2020

Thaise groene curry met aubergines, courgettes en peultjes (Thailand)

THAISE GROENE CURRY MET AUBERGINES, COURGETTES EN PEULTJES

CURRYPASTA
4 groene chilipepers, grof gehakt
3 stengels citroengras, zonder buitenste blad, grof gehakt
4 flinke tenen knoflook, grof gehakt
1½ theelepel galangapasta (laos), uitgelekt
2 centimeter verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
1 ½ theelepel zout
¼ theelepel versgemalen zwarte peper
8 citroenblaadjes of 1 theelepel limoenrasp
1 theelepel komijnzaad
½ theelepel geelwortelpoeder
raapzaadolie

CURRY
2 middelgrote aubergines (600 gram), in blokjes van 2 centimeter
2 middelgrote courgettes (400 gram), in blokjes van 2 x 4 centimeter
400 milliliter kokosmelk
1 ½ theelepel suiker
100 gram broccoli
100 gram peultjes


Doe alle ingrediënten voor de currypasta in de blender met 2 eetlepels raapzaadolie en 2 eetlepels water en pureer zo glad mogelijk. Voeg zo nodig extra olie of water toe. Zet een koekenpan met 2 eetlepels raapzaadolie en 2 eetlepels water en pureer zo glad mogelijk. Voeg zo nodig extra olie of water toe. Zet een koekenpan met 2 eetlepels olie op halfhoog tot hoog vuur en verdeel als de olie heet is de aubergines in een enkele laag over de bodem. je moet ze misschien in meerdere porties bakken. Bak ze 8 minuten of tot ze gaar zijn en schep ze elke 2 minuten om, zodat ze vanbuiten bruin en vanbinnen bleek zijn. Schep ze op een bord. Sprenkel nog wat olie in de hete pan en bak de courgettes 4 minuten, keer ze na 2 minuten of als ze vanbuiten bijna gaar en bruin zijn om. Schep op een bord. Doe weer 1 eetlepel olie in de pan en voeg als deze heet is de currypasta toe. Roerbak 4 minuten en doe er geleidelijk de kokosmelk en 200 milliliter water bij. Roer alles door elkaar. Als de kokosmelk zachtjes kookt, doe je de suiker erbij met de gare groenten, broccoli en peultjes. Laat alles 6 minuten zachtjes sudderen tot ook de later toegevoegde groenten gaar zijn en neem de pan van het vuur. Serveer de curry in diepe borden met gekookte of gestoomde pandanrijst erbij.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Delicious. maart 2020

Geen opmerkingen: