zondag 22 maart 2020

Groentecurry met peulvruchten & paneer (India)

GROENTECURRY MET PEULVRUCHTEN & PANEER

2½ eetlepel ghee
250 gram paneer, in plakjes van 1 centimeter
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel geraspte gemberwortel
rasp van 1 (bio)citroen, sap van een ½
10 verse kerrieblaadjes + extra voor erbij
1 eetlepel kerriepoeder
200 gram kikkererwten
500 gram pompoen, geschild, zonder pitten, in blokjes van 1 centimeter
½ bloemkool, in roosjes
100 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
4 grote tomaten, in stukjes
½ bosje koriander, fijngesneden + extra blaadjes om te bestrooien


Verhit 1 eetlepel ghee in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur en bak hierin de plakjes paneer 2 - 3 minuten per kant tot ze donkere randjes krijgen. Schep op een bord. Verhit de rest van de ghee en bak hierin op matig vuur de ui, knoflook, gember en het citroenrasp 5 minuten onder regelmatig roeren. Voeg de kerrieblaadjes en het kerriepoeder toe en bak 2 minuten mee terwijl je met een pollepel de aanzetsel van de bodem van de pan schraapt. Voeg de kikkererwten, pompoen, bloemkool, sperziebonen, tomaten, wat zout en peper en 375 milliliter water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten afgedekt 10 minuten tot ze gaar zijn en de tomaten zijn stuk gekookt. Schep het citroensap en de fijngesneden koriander door de curry, voeg de paneer toe en laat 1 minuut doorwarmen. Bestrooi de curry met nog wat koriander en eventueel kerrieblaadjes.

4 personen

voedingswaarde : 329 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : India
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Delicious. maart 2020

Geen opmerkingen: