zaterdag 21 maart 2020

Pasta met gerookte zalm, spinazie en mascarpone

PASTA MET GEROOKTE ZALM, SPINAZIE EN MASCARPONE

400 gram pasta (spiraaltjes of schelpjes)
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesneden
600 gram winter- of wilde spinazie, gewassen, worteltjes verwijderd
150 gram mascarpone
250 gram gerookte zalm (in reepjes gesneden of snippers)
1 - 2 eetlepels citroensap


Breng een grote pan met royaal water aan de kook. Voeg 1 eetlepel zout toe en kook de pasta volgens de beschrijving op het pak gaar.
Verwarm ondertussen de olie in een wok of grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Draai het vuur hoog en voeg de spinazie toe en roerbak snel totdat het net slinkt. Schep de mascarpone, zalm en het citroensap erdoor en breng op smaak met peper en eventueel iets zout (de zalm is ook al zout).
Giet de pasta af en schep door het spinazie-zalmmengsel. Serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 695 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : delicious. november 2010

Geen opmerkingen: