zaterdag 21 maart 2020

Geroosterde bloemkool met groentefriet en sla

GEROOSTERDE BLOEMKOOL MET GROENTEFRIET EN SLA

1 grote bloemkool
4 theelepels al-andalus (specerijenmengsel)
8 eetlepels (olijf)olie
800 gram zoete-aardappelfriet
95 gram hazelnoten
1 krop sla
½ citroen
1 theelepel honing
150 gram feta 50+


Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het groen van de bloemkool. Snijd uit het dikste deel (het midden) 4 plakken van 2 centimeter dik. Meng de al-andalus met 2 eetlepels olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de plakken bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de specerijenolie. Rooster net onder het midden van de oven 25 minuten tot de roosjes zacht zijn.
Verdeel ondertussen de zoete-aardappelfriet over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Meng met 2 eetlepels olie en bak 25 minuten boven de bloemkool.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op laag vuur 4 minuten tot goudbruin en hak fijn. Haal de blaadjes van de kropsla los, was en droog ze goed.
Pers de halve citroen uit. Klop het citroensap met 4 eetlepels olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper.
Haal de bloemkoolsteaks uit de oven en verdeel over 4 borden. Verkruimel de feta erover en bestrooi met de hazelnoten. Verdeel de friet over de borden. Besprenkel de sla met de dressing en serveer erbij.

4 personen

voedingswaarde : 815 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande 9 maart 2020

Geen opmerkingen: