TONG MET GARNALEN EN MOSSELEN
1 bekertje zure room
2 eetlepels slagroom
2½ eetlepels tomatenpuree
1 deciliter witte wijn
peper
tabasco
1 ui
1 eetlepel boter
75 gram Noorse garnalen
100 gram mosselen
8 tongfilets à 75 gram
2 eetlepels citroensap
zout
2 eetlepels dille
In kom doen: zure room, slagroom, tomatenpuree, wijn, peper en enkele druppels tabasco. Tot sausje roeren. Ui pellen en fijnsnipperen. In steelpan boter smelten. Ui in 3 minuten glazig fruiten. In zeef garnalen en mosselen afspoelen en laten uitlekken. In andere kom doen. Ui en deel van saus erdoor scheppen. Rest van saus in ovenschotel schenken. Tongfilets besprenkelen met citroensap en bestrooien met zout. In saus leggen. Garnalen-mosselmengsel erover verdelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Oven verwarmen op 200°C. Tongfilets in 15 minuten gaar en warm laten worden. Bestrooien met dille.
4 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Kerst 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten