woensdag 18 december 2019

Venkelsalade met sperziebonen

VENKELSALADE MET SPERZIEBONEN

300 gram sperziebonen
zout
1 venkelknol
3 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
1½ eetlepel mosterd
1 theelepel suiker
1 ei
1 teentje knoflook


Sperziebonen afhalen en wassen. In pan met weinig water en zout, sperziebonen in 20 minuten gaar koken. Afgieten en laten afkoelen. Van venkel stronk en steeltjes verwijderen (Mooi venkelgroen achterhouden.) Venkel wassen en in reepjes snijden. In slaschaal doen: olie, azijn, mosterd, zout en suiker. Ei erboven breken. Knoflook erboven uitpersen. Met mixer in 2 minuten goed door elkaar mengen. Sperziebonen en venkel erdoor scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Salade nogmaals omscheppen. Garneren met achtergehouden venkelgroen.
Lekker bij gebakken schol.

4 personen

voedingswaarde : 185 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip Kerst 1981

Geen opmerkingen: