AARDAPPELPUREETORENTJES
2 eieren
1 kilogram aardappelen
zout
4 deciliter melk
3 eetlepels boter
100 gram geraspte oude kaas
versgemalen peper
½ theelepel nootmuskaat
1 takje peterselie
In kommetje eieren loskloppen. Aardappelen schillen, wassen en in stukjes snijden. In pan met weinig water en zout in 20 minuten gaarkoken. Afgieten. Fijnstampen. In steelpan melk aan de kook brengen. Aan aardappelen toevoegen en erdoor roeren. Blijven roeren tot luchtige puree. Toevoegen: boter, kaas, ¾ deel van ei, peper en nootmuskaat. Door elkaar roeren. Laten afkoelen en in spuitzak scheppen. Bakplaat invetten.
Oven voorverwarmen op 250°C. Op bakplaat torentjes spuiten. Met ei bestrijken. In midden van oven in 6 minuten goudbruin laten kleuren. Op schaal leggen. Garneren met toefjes peterselie.
4 personen
voedingswaarde : 370 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 15 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip Kerst 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten