woensdag 18 december 2019

Aardappelpureetorentjes

AARDAPPELPUREETORENTJES

2 eieren
1 kilogram aardappelen
zout
4 deciliter melk
3 eetlepels boter
100 gram geraspte oude kaas
versgemalen peper
½ theelepel nootmuskaat
1 takje peterselie


In kommetje eieren loskloppen. Aardappelen schillen, wassen en in stukjes snijden. In pan met weinig water en zout in 20 minuten gaarkoken. Afgieten. Fijnstampen. In steelpan melk aan de kook brengen. Aan aardappelen toevoegen en erdoor roeren. Blijven roeren tot luchtige puree. Toevoegen: boter, kaas, ¾ deel van ei, peper en nootmuskaat. Door elkaar roeren. Laten afkoelen en in spuitzak scheppen. Bakplaat invetten.
Oven voorverwarmen op 250°C. Op bakplaat torentjes spuiten. Met ei bestrijken. In midden van oven in 6 minuten goudbruin laten kleuren. Op schaal leggen. Garneren met toefjes peterselie.

4 personen

voedingswaarde : 370 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 15 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip Kerst 1981

Geen opmerkingen: