woensdag 18 december 2019

Maïskolf met kruiden

MAÏSKOLF MET KRUIDEN

60 gram boter
zakje mix voor kruidenboter Provençale (Duyvis)
1 eetlepel bieslook
1 takje peterselie
4 maiskolven
zout
1 theelepel suiker


In kom doen: 50 gram boter, mix voor kruidenboter en bieslook. Peterselie erboven fijnknippen. Door elkaar roeren. Op aanrecht vel aluminiumfolie uitspreiden. Kruidenboter erop leggen en tot rolletje vormen. In folie rollen en in koelkast in 20 minuten laten opstijven. Van maiskolven bladeren en draden verwijderen.
In pan met weinig water 1 eetlepel boter, zout en suiker, maiskolven in 20 minuten gaarkoken. Af en toe keren. Kruidenboter uit folie nemen. In vier plakjes snijden. Op vier bordjes maiskolven leggen. Aan uiteinden cocktailprikker steken. Plakjes kruidenboter erop leggen.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor-/ bereidingstijd : 20 / 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip december 1981

Geen opmerkingen: