MAÏSKOLF MET KRUIDEN
60 gram boter
zakje mix voor kruidenboter Provençale (Duyvis)
1 eetlepel bieslook
1 takje peterselie
4 maiskolven
zout
1 theelepel suiker
In kom doen: 50 gram boter, mix voor kruidenboter en bieslook. Peterselie erboven fijnknippen. Door elkaar roeren. Op aanrecht vel aluminiumfolie uitspreiden. Kruidenboter erop leggen en tot rolletje vormen. In folie rollen en in koelkast in 20 minuten laten opstijven. Van maiskolven bladeren en draden verwijderen.
In pan met weinig water 1 eetlepel boter, zout en suiker, maiskolven in 20 minuten gaarkoken. Af en toe keren. Kruidenboter uit folie nemen. In vier plakjes snijden. Op vier bordjes maiskolven leggen. Aan uiteinden cocktailprikker steken. Plakjes kruidenboter erop leggen.
4 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
voor-/ bereidingstijd : 20 / 25 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip december 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten