woensdag 18 december 2019

Spinazie-omeletrol met kaas

SPINAZIE-OMELETROL MET KAAS

1 eetlepel boter of margarine
1 pak diepvries spinazie à 300 gram
5 eieren
3 eetlepels koffieroom
2 eetlepels geraspte oude kaas
1 theelepel nootmuskaat
1½ theelepel majoraan
½ theelepel (knoflook)zout
versgemalen peper
2 kuipjes smeerkaas à 100 gram


Van aluminiumfolie op bakplaat vorm vouwen van 20 x 30 centimeter met opstaande randen. Invetten met boter. In pan spinazie ontdooien en gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. In zeef goed uitdrukken.
Oven voorverwarmen op 175°C. Boven kom eieren breken. Toevoegen: koffieroom, kaas, nootmuskaat, majoraan, (knoflook)zout en peper. Met mixer (garde) kloppen tot dik schuim. Spinazie erdoor roeren. In vorm schenken en uitspreiden. In midden van oven in 8 minuten gaarbakken. Intussen in steelpan op zacht vuur smeerkaas dik vloeibaar laten worden. Voorzichtig over spinazieomelet verdelen. Zonder aluminiumfolie oprollen. Spinazie-omeletrol voorzichtig op schaal leggen.

4 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Kerst 1981

Geen opmerkingen: