SESAM-SCHNITZEL MET GROENTE
4 ongepaneerde varkensschnitzels
zout
1 ei
10 eetlepels sesamzaad
1 ui
½ groene paprika
1 dunne prei
½ bakje champignons (à 250 gram)
1 eetlepel citroensap
7 eetlepels boter
Vlees inwrijven met zout. In diep bord ei losroeren. In ander diep bord sesamzaad strooien. Vlees eerst door ei halen, dan door sesamzaad wentelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Ui pellen en snipperen. Paprika wassen en in reepjes snijden. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In ringen snijden en wassen. Champignons wassen en halveren. Besprenkelen met citroensap.
In koekenpan 6 eetlepels boter verhitten. Schnitzels 5 minuten elke kant goudbruin en gaar bakken. Intussen in braadpan 1 eetlepel boter smelten. Ui in 2 minuten glazig fruiten. Toevoegen: paprika, prei, champignons, zout en peper. Met deksel op pan 7 minuten smoren. Schnitzels op schaal leggen. Groentemengsel er omheen scheppen.
Groentetip: schorseneren.
4 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip december 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten