woensdag 18 december 2019

Sla met avocado en kip

SLA MET AVOCADO EN KIP

1 theelepel bouillonpoeder
1 kuikenborstfilet à 125 gram
1 niet te rijpe avocado
1 ½ eetlepel citroensap
1 krop sla
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels sherry
versgemalen peper
2 eetlepels gepelde amandelen


In pan met weinig water en bouillonpoeder, kipfilet in 10 minuten gaarkoken. Laten afkoelen en in stukjes snijden. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. In blokjes snijden en besprenkelen met citroensap. Sla wassen en uitslaan. In stukken scheuren. In kommetje mayonaise en sherry tot sausje roeren. Op smaak brengen met peper.
In slaschaal doen: kip, avocado en sla. Door elkaar scheppen. Sausje erover verdelen. Garneren met amandelen.

4 personen

voedingswaarde : 340 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip december 1981

Geen opmerkingen: