SLA MET AVOCADO EN KIP
1 theelepel bouillonpoeder
1 kuikenborstfilet à 125 gram
1 niet te rijpe avocado
1 ½ eetlepel citroensap
1 krop sla
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels sherry
versgemalen peper
2 eetlepels gepelde amandelen
In pan met weinig water en bouillonpoeder, kipfilet in 10 minuten gaarkoken. Laten afkoelen en in stukjes snijden. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. In blokjes snijden en besprenkelen met citroensap. Sla wassen en uitslaan. In stukken scheuren. In kommetje mayonaise en sherry tot sausje roeren. Op smaak brengen met peper.
In slaschaal doen: kip, avocado en sla. Door elkaar scheppen. Sausje erover verdelen. Garneren met amandelen.
4 personen
voedingswaarde : 340 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip december 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten