woensdag 18 december 2019

Venkelsalade met garnalen

VENKELSALADE MET GARNALEN

2 eieren
3 kleine venkelknollen
150 gram gepelde Noorse garnalen
3 eetlepels olie
2 eetlepels citroensap
zout
peper
10 ronde dikke toastjes (Haust)
50 gram gepelde walnoten
10 zwarte olijven
100 gram geitenkaas


Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en fijnhakken. Van venkel stronk en steeltjes verwijderen. (Mooi venkelgroen achterhouden.) Venkel wassen en in dunne plakjes snijden. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. In slaschaal doen: olie, citroensap, zout en peper. Tot sausje roeren. Toevoegen: ei, venkel, garnalen, walnoten en olijven. Kaas erboven verkruimelen. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Toastjes door salade scheppen. Venkelgroen erboven fijnknippen.
Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Kerst 1981

Geen opmerkingen: