woensdag 18 december 2019

Bleekselderij-spinaziesalade met dadels

BLEEKSELDERIJ-SPINAZIESALADE MET DADELS

1 struik bleekselderij (400 gram)
1 gele paprika
150 gram verse dadels
4 eetlepels olie
2 eetlepels (rozemarijn)azijn
1 theelepel ansjovispasta
peper
1 klein teentje knoflook
100 gram spinazie


Bleekselderij wassen (en draden eraf trekken). In smalle stukjes snijden. Paprika wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In dunne reepjes snijden. Dadels in lengte halveren. Pitten (en velletjes) verwijderen. 2/3 Deel van dadels in stukjes snijden. In kommetje doen: olie, azijn, ansjovispasta en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren.
Spinazie wassen en uitzoeken. In vergiet laten uitlekken. In slaschaal doen: bleekselderij, paprika, dadelstukjes en spinazie. Sausje erover schenken. Voorzichtig door elkaar scheppen. Garneren met halve dadels.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip Kerst 1986

Geen opmerkingen: