vrijdag 20 december 2019

Veldsla met Chinese kool en sinaasappel

VELDSLA MET CHINESE KOOL EN SINAASAPPEL

½ Chinese kool (400 gram)
2 (bloed)sinaasappels
1 kleine ui
100 gram grofbladige veldsla
1 citroen
1 anijsblokje
4 eetlepels olie
1 eetlepel vloeibare honing
zout
peper


Van Chinese kool lelijk blad en stronk verwijderen. Bladeren in stukken scheuren. In vergiet wassen en laten uitlekken. Sinaasappels dik schillen. Witte velletjes verwijderen en in partjes verdelen (Van partjes liesjes verwijderen.) Ui pellen en in dunne ringen snijden. Veldsla wassen en (in slamandje) uitslaan. Citroen uitpersen (= 4 eetlepels sap). In kommetje anijsblokje fijnstampen. Toevoegen: citroensap, olie, honing, zout en peper. Tot sausje roeren.
In slaschaal doen: Chinese kool, ¾ van sinaasappel en veldsla. Sausje erover schenken. Door elkaar scheppen. Uiringen en rest van sinaasappel erover verdelen.

6 personen

voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip Kerst 1986

Geen opmerkingen: